Haber

Arjantinliler zeytinyağlı yaprak dolması için kolları sıvadı

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te Yunus Emre Enstitüsü’nde (YEE) düzenlenen Türk Mutfağı Atölyesi’ne katılan BUENOS Arjantinliler, zeytinyağlı yaprak sarma yaptı.

Buenos Aires YEE’de 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü ile başlayan gastronomi etkinliklerinin sonuncusunda, Arjantinlilere Türk mutfağının nadide tatlarından biri olan zeytinyağı ile dolma anlatıldı.

Türk Kahvesi Günü ile başlayan ve steril üretimi ile devam eden gastronomi atölyeleri serisi, zeytinyağlı yaprak dolması öğretimi ile son buldu.

Yoğun ilgi gören etkinliklerde Türk kültürü meraklıları, Türk kahvesinin yapımını ve tarihini öğrenip, zeytinyağlı yaprak sarmalar hazırladı.

Zeytinyağlı yaprak sarmayı ince noktalarına kadar öğrenen Arjantinliler, atölyeden memnun kaldıklarını belirtti.

YEE Buenos Aires Koordinatörü Aydın Bayat, Arjantin’de Türk mutfağına büyük ilgi olduğunu belirterek, “Uzun zamandır Türk mutfağına büyük bir talep var. Bu nedenle 2019 yılı itibari ile Türk mutfağı atölyemizi gerçekleştirmeye başladık. Aralık ayı ve Arjantinlilere Türk mutfağını daha yakından tanıma fırsatı vermiş olduk.” dedi.

Arjantin halkının Türk mutfağına olan ilgisinin beklenenin üzerinde olduğunu belirten Bayat, “Bu çalıştaylar sayesinde Arjantin halkının Türk mutfağına olan ilgisini gözlemleme fırsatı bulduk. Mesela yoğun bir ilgi var. baklava, mantı, dürüm, pide gibi lezzetleri buluşturmaya devam edeceğiz.” sözlerini kullandı.

Çalıştaya katılan Belen, atölyeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Daha önce hiç bu şekilde yapmamıştım. Arjantin’in kuzeyindeki Tucuman ve Santiago del Estero’da ailem asma ve pazı yapraklarıyla yapıyor.” söz konusu.

Yazılımcı Franco da ilk kez dürüm yaptığını ve Arjantin mutfağında buna benzer bir şeyle karşılaşmadığını belirterek, benzer yemekleri İtalyan büyükannesinin yaptığını söyledi.

Yaprak dolması yapmayı eğlenceli bulan Candela, “Şu anda biraz garip geliyor ama umarım pratik yaparak daha iyi hale getiririm. Türk yemeği yerken çok hoşuma giderdi ve hep yapmak istemişimdir. bu yüzden iyi bir deneyimdi.” dedi.

Yaprak dolmayı büyük bir özenle hazırlayan Arjantinliler, daha sonra dürümün yanında çay eşliğinde afiyetle yediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu